Afhaal dagelijks mogelijk op afspraak (via mail/ tel/ app)

Wij willen u graag helpen en daarom kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt altijd bellen (06-18655817) of mailen voor advies door onze voedingsdeskundige (Jantina Berkenbosch) of op afspraak langskomen bij ons verkooppunt in Harkstede om te kijken/ overleggen welke voeding het beste bij uw hond past. Geen hond is gelijk dus de beste voeding voor alle honden bestaat niet, wij helpen u graag naar een passende oplossing te zoeken ook wanneer er problemen zijn rondom de voeding. Ook is het mogelijk een uitgebreid voedingsconsult aan te vragen waarbij we breder gaan kijken naar wat de hond nodig heeft

Hier vindt u een algemeen voedingsadvies voor vers vlees en droogvoer voor de hond. Wij weten als geen ander dat elke hond verschillend is, dus houdt zelf goed in de gaten hoe uw hond op de voeding reageert en ga niet altijd uit van het algemene voedingsadvies.

Voedingsadvies Vers Vlees:

Variatie is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Wat bedoelen we met gevarieerd?

 • Meerdere diersoorten per week (ongeveer 3 tot 5)

 • Af en toe groenten als aanvulling

Waarom vers vlees?
De hond behoort tot de carnivoren. Ze zijn er voor gemaakt om vlees te eten (gebit, maag-darmstelsel) dit past het best bij ze.
Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.

Waarom 4 diersoorten per week?
Om een zo goed mogelijk uitgebalanceerde voeding te geven is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elke diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo bouwt je hond geen tekorten op en krijgt hij alle benodigde bouwstoffen binnen.

 • Het advies is 3 tot 5 soorten vlees per week/ maand. 

Waarom groenten?
De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg vitaminen in die niet in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.

 • Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven. Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond. Een hond beschikt namelijk niet over de enzymen die de celwand van plantaardige producten kan afbreken en zou anders dus niets met de groentes kunnen.

Waarom snacks voeren?
Kauwen is een gezonde en stimulerende bezigheid voor je hond. Vroeger waren snacks dagelijkse kost voor de hond (botten, huid, oren etc.) Door het kauwen komt de neurotransmitter endorfine vrij, wat je hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen op een snack reinigt en versterkt het gebit, door het schrapen langs de tanden en extra opname van calcium. Hierdoor wordt het ontstaan van tandsteen voorkomen, wat plaatsvindt als tandplak te lang op de tanden blijft zitten. Tandsteen kan uiteindelijk tot tandvleesontstekingen en tandverlies leiden. 

 • Het advies is 3 tot 5 x per week 

Waarom supplementen?
Supplementen kunnen een extra boost geven voor bepaalde dingen. Je kunt deze toevoegen aan het voedingspatroon om nét dat extraatje te geven als het gaat om de algehele gezondheid en welzijn van uw dier. Ook kun je het dagelijks geven om eventuele problemen bij de hond zoveel mogelijk weg te nemen/ voorkomen.

Palamountans MyBeau: kan helpen bij een groot deel van de problemen door de hoge opname van 99,5%. Bijvoorbeeld; schijnzwangerschap, weinig eetlust, doffe vacht, huidproblemen, bloedarmoede, klachten aan hart en het zenuwstelsel, oogproblemen, ontstekingen, regelt de vochtbalans,  stimuleert de energievoorziening en is goed voor gewrichtsklachten.

Palamountans Exceed: is een speciaal supplement voor de sport en werkhond met hoge verwachtingen. Het bevat: hoogwaardige vitaminen, mineralen en vetzuren maar ook creatine welke zorgen voor een energie-boost, uithoudingsvermogen en herstel. Daarnaast stimuleert het de opbouw van spieren en vermindert het gewrichtsklachten.

Zalmolie: Zalmolie is rijk aan EPA en DHA, dit zijn twee vetzuren welke samen Omega 3 maken. Deze vetzuren kunnen een ontstekingremmend effect hebben. Honden of katten met huidproblemen en gewrichtsontstekingen kunnen baat hebben bij zalmolie. Daarnaast kan zalmolie bijdragen aan een betere concentratie, hogere voedselopname, goede vruchtbaarheid en een betere vachtconditie

Schapenvet: is rijk aan vitamine A en D welke zorgen voor een gezondere huid, beter weerstand en sterkere botten.

Schapenvet met Knoflook & Zeewier: Schapenvet is rijk aan vitaminen A & D. Het kan bijdragen aanhet verminderen van haaruitval, het beschermen van de darmflora, skelet en gebitsvorming en het verhogen van de eetlust. Ook laat het de vacht glanzen. Knoflook kan effectief helpen bij het tegengaan van wormen. Ook kan het vlooien, teken en muggen weren.De zeewier is zeer rijk aan sporenelementen, aminozuren en mineralen. Dit supplement heeft een positieve invloed op de weerstand. 

Sardineolie Puur Wildvang: is een zuivere bron van omega 3. De EPA en DHA vetzuren werken ontstekingsremmend. Het werkt tegen een doffe vacht en een schilferige huid. Daarnaast draagt het bij aan de functie en ontwikkeling van de hersenen. Het is daarom ook goed voor jonge, drachtige en oudere honden. Tot slot kunnen honden met artrose baat hebben bij sardineolie door de hoge concentratie omega 3.

Sardineolie Groenlipmossel & Haaienkraakbeen: natuurlijke bronnen van glucosamine en chondroïtine welke helpen tegen artrose, ED & HD. Ook bevat het zuivere omega 3 wat goed is voor de werking van de gewrichten. Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor honden met gewrichtsproblemen. De natuurlijke bronnen van glucosaminesulfaat kunnen mogelijk het beschadigde kraakbeen herstellen. Het chondroïtinesulfaat heeft een positieve invloed op de schokdemping van de gewrichten en stimuleert de kraakbeenaanmaak. Bovendien kan het een ontstekingsremmend en pijnstillend effect hebben.

Sardineolie Echinacea & Kurkuma: De sardineolie is een zuivere bron van omega 3. De EPA en DHA vetzuren werken ontstekingsremmend. Het helpt tegen een doffe vacht. De Echinaceaplant zit boordevol antioxidanten en is de beste booster voor het immuunsysteem. Het Kurkumaspecerij werkt zeer ontstekingsremmend, houdt hart en vaten gezond en ondersteunt de darmfunctie.

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik alleen vlees geef, waarom groenten erbij geven?

Argumenten hiervoor zouden kunnen zijn:

 • De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.

 • Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. 

 • Het is rijk aan ruwe vezels wat heel goed is voor de darmflora.

 • Het bevat extra voedingsstoffen enzymen, chlorofyl, vetzuren en anti-oxidanten. 

 • De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik alleen vlees geef, waarom dan vitamine-supplementen erbij voeren?

Argumenten hiervoor zouden kunnen zijn:

 • Vers vlees is een complete voeding voor hond en kat. Het bevat veel vitaminen en mineralen, maar om het beste van het beste voedingspatroon te creëren is het altijd mogelijk om nóg een stapje hoger te gaan. Dat doe je door aanvullende supplementen te gebruiken zoals MyBeau.

 • MyBeau wordt gegeven als aanvullende vitaminen en mineralen supplement. Als je vers vlees aanvult met een theelepeltje MyBeau wordt bovendien de vetzuurbalans optimaal in balans gebracht (verzadigd en onverzadigde vetten) en zou je de perfecte verhouding creëren. 

Hoeveelheid voeding per dag?

Puppy’s:                     40 tot 50 gram per kilo lichaamsgewicht.
Volwassen honden:   20 tot 30 gram per kilo lichaamsgewicht.
Honden op leeftijd:    15 tot 20 gram per kilo lichaamsgewicht.

Dit zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag. Dat wil niet zeggen dat elke hond dezelfde behoefte heeft. Wanneer uw hond aankomt of afvalt dan kunt u daar zelf op inspelen door minder of meer te geven of samen te gaan kijken naar welke varianten er gevoerd worden en of daar misschien iets in veranderd moet worden.
 

Voedingsadvies Droogvoer

Gezond, makkelijk en ideaal is het assortiment droogvoeding. Hondenbrokken op maat gemaakt voor elke hond, speciaal ontwikkeld door Kivo Petfood. Het ideale alternatief voor vers vlees. Geperste en geëxtrudeerde hondenvoedingen op natuurlijke basis. Kivo Petfood heeft droogvoeding voor honden die last hebben van allergieën, honden die veel energie nodig hebben en ook voor de rustige huishond. Ook heeft Kivo Petfood hondenbrokken voor de moeilijke eter, voor honden met gewrichtsklachten, voedingsintollerantie en voor jonge pups. 
 

Waarom koudgeperste hondenbrokken?

- Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke anti-oxidanten.
- Heeft een hogere verteerbaarheid.

Waarom geëxtrudeerde hondenbrokken?

- Deze krokante brok stimuleert het kauwproces.
- Zeer geschikt voor honden die schrokken.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.